­
­

Eiffel Bistro & Bar: BEST CHICKEN IN TOWN!

23:15:00

Múlt héten volt még egy kis Étterem Hét Extra, és mivel egyik kedves kollégám áradozott az Eiffel Bistroról, úgy döntöttünk mi is kipróbáljuk. Mivel az a neve, hogy Eiffel Bistro, meg se néztem, hogy hol van, totál biztos voltam benne, hogy az Eiffel téren van...

M: - Megnézted hova megyünk? 
V:  - Nem, mert szerintem az Eiffel téren van. 
M: - Szerinted?!
V:  - Néha megbízhatnál az asszonyban... 

Ehhez képest, az Eiffel Bistro a gyönyörű Eiffel Palota épületének földszintjén van, a Bajcsyn :) Nagyon barátságos a belső tér, meleg színekkel, piros spriálszerű világítótestekkel, a falon képkeretben zöldellő mohákkal, amik különösen tetszettek nekem. 

Három fogásos menüt ettünk, mint azt már Étterem Héten megszokhattátok, ezúttal a 3300 forintos árkategóriából. Elmondanám így előlejáróban, hogy elmefújó élmény volt. 

Vigyor az Eiffel Bistroban

Máté ezen a hűvös estén a tanyasi húslevest választotta előételnek. Sűrű volt és tartalmas, lehetett rajta érezni, hogy minden belefőtt, aminek egy tisztességes húslevesbe bele kell főlni. Szerencsére nem is volt sós - ezt sok más helyen elrontják. Igazán ízletes volt.

Tanyasi húsleves

Én a füstölt lazac tatárral mentem, melyet blinin tálaltak kapros uborka chutney-val. Picúrka adag volt, de annál finomabb. A blini egy burgonyalángos korongocska, melynek a tetejére kenték a könnyű, kicsit majonézes lazackrémet, amit nem zavart meg a minimális mennyiségben feltűnő kapros uborkás szósz. Mellé balzsamos madársalátát kaptam, csodás kezdete volt ez az előétel egy mesés vacsorának.

Lazac tatár
A bemelegítés után nem sokkal meg is kaptuk a főételeket. Máté rozé kacsamellet evett chilis-áfonyás szilva chutneyval és krumplipürével. Annyira nem volt rozé, mint amennyire M szereti, de bőven kárpótolta Őt a tény, hogy a ropogós bőrkének szalonnasütés íze volt. Hogy-hogy nem, én is megkóstoltam, tényleg olyan íze volt. Egyrészt hihetetlenül finom, másrészt eszedbe juttatja régi kedves emlékeidet... Fantasztikus. Persze az áfonyás szilvás chutney nem volt M kedvence, de akinek csúszik a csípős-édes a husival, annak melegen ajánlom, mert írtó fincsi. 

A kacsa 
Ami a legnagyobb meglepetést jelentette az este folyamán, az a csirkemell. Miközben világéletemben azt gondoltam, hogy sosem leszek hajlandó csirkemellet rendelni étteremben, mert a gondolattól is halálra unom magam, aznap este mégis ez tűnt a legszimpatikusabbnak az étlapon: Citromborsos grillezett csirkemell sült édesburgonyával és chilis-mogyorós karottasalátával. Nem viccelek, szaftos volt. Egy grillezett csirkemell. Nem mellesleg ha csak rágondolok összefut a nyál a számban, annyira kellemesen aromás volt a citromborssal ízesített pihe-puha!, omlós hús. És a csirkemellnek volt íze! És nem, nem csirkeíze volt, hanem sült íze volt, és csípett a bors, utána pedig édes volt a sült krumpli, hűsített-csípett a répasaláta, és ropogott a mogyoró - komolyan mondom, nem ettem még jobb csirkét. SOHA. SEHOL. Valamint a 3 fogásos menüben akkora adagot kaptam, hogy a végét igazán csak azért ettem meg, mert sajnáltam volna otthagyni. 

Citromborsos grillezett csirke sült édesburgonyával, bújkáló karottasalátával


Szerencsére volt időnk ventillálni kicsit még a desszert előtt, így csak-csak befért még az a belga csokis brownie vaníliafagyival és erdeigyümölcs öntettel... Itt már abszolút vigyorogva ettünk, nem akartuk elhinni, hogy egy átlagos hétfő este ilyen történhet velünk. 

Belga csokis brownie
Egyszerűen minden tökéletes volt. 

Eiffel Bistro & Bar
Ár/Érték arány: szuper, fantasztikus a konyha és egy főétel 2000-3000 forint körül van
Cím: 1055, Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.


You Might Also Like

0 megjegyzés