Fondue Bár: Egy régi kedvenc nem az igazi már
13:42:00
Budapest nem bővelkedik fondüt kínáló éttermekben, a Fondue báron kívül szerintem nincs is másik, ez pedig annak a következménye, hogy itthon még mindig nehéz hozzájutni a szükséges alapanyagokhoz. Pedig a télhez nagyon jól megy a rotyogó sajt íze és illata, tudnak valamit ezek a svájciak, akik kitalálták! Én azt szeretem benne a legjobban, ahogy körbeüljük a fazekat és mire jól lakunk az olvadt sajtba mártogatott pirítóskockákkal, addigra mindenkiről minden kiderül. Nem az evésen van a hangsúly, hanem a közösen eltöltött időn, a beszélgetésen, és azon, hogy kimosolygósodunk a meleg ételtől, esetleg egy pohár bortól.
Csilliárd éve ismerem a Fondue bárt, és eddig kivétel nélkül mindig szuper élményekkel tértem haza. Most nem, és ez nem az étel miatt volt: ilyen pocsék kiszolgálással már rég találkoztam. Kezdve azzal, hogy az étlapról/itallapról választott tételekre gyakran mondta a one man band-ként funkcionáló pultos-szakács fiú, hogy sajnos az nincs, folytatva azzal, hogy egy bizonyos ponton (amikor egyébként épp jól volt mindenki), fogta magát és kiment fél órára telefonálni. Szerintem ez nem elfogadható, és a vendégnek azt üzeni, hogy Nekem aztán rohadtul mindegy, hogy mennyit fogyasztasz vagy visszajössz-e ide, ahelyett, hogy azt üzenné, Gyere, érezd jól magad, legközelebb is várunk szeretettel. És itt befejeztem a puffogást. www.eloterv.hu
Nyilván a fondü finom volt, de nekem minden finom, ami sajt, valamint minél büdösebb, annál jobb. Máté és én Svájci fondüt, a többiek pedig Mekk Mester fondüt ettek. A mi fazekunkban emmentáli és gruyere sajtok keveréke olvadt fehérborral, borssal, fokhagymával, petrezselyemmel és szerecsendióval fűszerezve. Abszolút a fokhagyma dominált és volt egy kis kesernyés utóíze, de az almával és a savanyú uborkával is remekül harmonizált a Svájci fondü ízvilága. A Mekk Mester fondü mindenkinek jobban ízlett, épp a keserű íz hiánya miatt. Ebben gouda és cheddar sajt volt (a narancssárgásabb színéről is látszik), valamint fehérbor, fokhagyma, szerecsendió, bors, mustár és tejszín. Fincsi volt, jól fogyott. Zsófi barátnőm úgy írta le, hogy eleinte volt egy kis édes sajtíze, a végén pedig fűszeres. Ebben a fondüben a szerecsendió dominált, a fokhagyma kevésbé - utálom bevallani, de tényleg jobb választás volt, mint a sajátom…
Mekk Mester fondü |
Egy szó, mint száz, végül kellemes estét töltöttünk a Fondue Bárban, finomat ettünk, jókat nevettünk, de a kiszolgáláson volna mostanság mit csiszolni... Húsevőknek ajánlom, hogy előre rendeljék meg a húsfondüjüket, mert van lehetőség egy jó kis szűzérmével vagy bélszínnel felturbózni a vacsorát, de csak akkor, ha előre szóltok.
Fondue Bár
Ár/Érték arány: szuper, hiszen egy kétszemélyes sajtfondü 3400-4200 forint között mozog, és degeszre eheted magad
További info itt: http://www.fonduebar.hu/
Cím: 1024 Budapest, Keleti Károly u. 25.
0 megjegyzés