­
­

Stefánia Pizzeria: Mit tegyünk ha nincs péntek este asztalfoglalásunk?

15:17:00

Menjünk a Stefánia Pizzeriába. A Stefánia út és a Thököly út sarkán lévő kis olasz étterem finom mediterrán fogásokat kínál abszolút elérhető áron és mindig van hely. A legjobb, ami valaha történt velem egy olyan péntek estén, amire nem készültem előre: nem kellett órákon keresztül kutyagolni a belvárosban asztalra vadászva és nem kellett végül az éhségtől kopogó szemmel kompromisszumot kötni (árban vagy minőségben) azért a nyamvadt asztalért... Ez számtalanszor megtörtént már velem, biztosan Veletek is, és azért ehhez nincs mindig türelme az embernek. 
A másik nyomós ok, amiért a Stefánia Pizzeriát választottuk ezen a héten az, hogy gyakorlatilag a szomszédban van, sétával kellemesen megközelíthető helyen, így a bkv-zás élményét is levonhattuk az estéből. Szuper. 

És most lássuk mit lehet enni. 

Először is: végre egy hely Budapesten, ahol külön kérés nélkül hoznak rágcsát, amíg várakozol. Ez csekély erőbefektetés az étteremnek, míg a vendég (nézzünk magunkba és valljuk be, hogy éhesen idegesek vagyunk) teljesen kisimul tőle. Nem bánjuk a várakozást, lelassulunk, az italunkat kortyolgatva és a rágcsát ropogtatva megengedjük magunknak, hogy végre kikapcsoljunk. Mesés. 
Ezután én olasz paradicsomlevest ettem bazsalikomos mozzarellával, utána pedig mézes joghurtban pácolt csirkemell filét chilis oliván sütve krokettel, Máté pedig a Dijoni sertésszűz csíkokat választotta pirított karottával és (olivás) rizzsel. 

A leves kellemes elegye volt az olaszos fűszeres paradicsomlevesnek és a magyaros, édes receptnek. Ez elég meglepő volt számomra, kicsit olyan volt, mintha a séf adaptálni szeretné az eredeti olasz elgondolást a magyar ízléshez, jól sikerült neki. A leves sűrű volt és laktató, meg is ijedtem, hogy nem lesz hely a másodiknak, de azért csak összeszedtem magam. 
Olasz paradicsomleves
A csirkemell filé is nagyon el volt találva, egyáltalán nem volt száraz, cserébe olvadt a számban. A chili és az oliva érdekes savas réteget kreált a húson, de nem szószt. Abból a mézes joghurtos pácból ízlésem szerint maradhatott volna több a húson, és a krokett mellé egy kis adag friss kevert saláta jó ötlet lenne, ezek sajnos lemaradtak. 

Chilis oliván sült csirkemell filé krokettel
A dijoni sertés is finom volt, a mustáros szósz dominált, de nem volt csípős, a sült répa jól passzolt hozzá, de az nem volt hangsúlyos. Mátém oliva nélkül kérte a rizst, így sajnos azt nem tudtuk meg, hogy ez a hozzávaló merre kanyarította volna az összhatást. 

Dijoni sertésszűz pirított karottával és rizzsel
Jártunk már itt régebben is, tudjuk, hogy ezeken kívül finom a kacsamáj toast pirított kaláccsal és a lasagna is remek. A Stefánia Pizzeriát szívből ajánlom mindenkinek, aki szereti az olaszos ízeket és aki péntek esti "úristennemfoglaltamasztalt" hangulatban van. 

Stefánia Pizzeria
Ár/Érték: jó, tészta és szárnyas főételek 1500-2000 forint kölül
További info itt: http://stefaniapizzeria.hu/
Cím:1143 Budapest, Stefánia út 32.


You Might Also Like

0 megjegyzés