­
­

Soul Food - Szólít a ropogós édesburgonya chips

23:11:00

Teljesen paffra tett, hogy egy napos volt a hétvége. Lett volna lehetőségem kivenni szabadnapot, na de szabadságot kivenni egy szombatra???!!! A bennem élő gyermek üvöltve ordított, mégis dolgoztam szombaton, biztos Ti is sokan így voltatok ezzel. Tehát a minden bevett hétvégi rutint nélkülöző pihenő végén szerettem volna kicsit tényleg kikapcsolódni, enni valami finomat és véletlenül sem nehezet, végre csak úgy együtt lenni M-mel. Eredeti eheti randitervünket félredobva a Soul Food-ba mentünk, mert eszembe jutott az édesburgonya chips, amit kicsit kevesebb, mint egy éve ettem ott. Azóta is próbálom saját konyhámban életre hívni ugyanazt az ízt, de sehogy sem sikerül. 

Ma este mindketten Rakd össze tálat kértünk, Máté pácolt, bundázott csirkecsíkokat evett sült burgonya chipsszel, kreol sült babbal és aioli szósszal, míg én BBQ csirkeszárnyakat a már említett édesburgonya chipsszel, kreol sült babbal és mangós mustárral. A Rakd össze tálak úgy működnek, hogy választasz egy húst, kétféle köretet és egy fajta szószt, a friss kevert saláta automatikusan kerül a tányérodra, azt kérned sem kell. Tulajdonképpen közel 2000 forintért kapsz egy hegyet a tányérodra, és akkor az még csak az L-es menü és nem az XL-es... Arról nem is beszélve, hogy irtó finom!!!  

Pácolt, bundázott csirkecsíkok minden földi jóval körítve
Szerencsére vendéglátóink nagyon kedvesek és informatívak voltak, így a csirkecsíkokról azt tudtuk meg, hogy minimum egy napig állnak a pácban, és kisütés előtt csupán fűszeres lisztben forgatják meg őket. Ez magyarázza azt, hogy nem a tipikus magyar rántott hús érzésünk van, hanem kicsit szárazabb és pikánsabb ez a verzió, Kentuckyban csinálják így.  A friss saláta ropogós, az aioli jól eltalált, a kreol sült bab egészen mesés. Itt álljunk meg egy kicsit: mi az, hogy kreol sült bab? Kicsit nekem az angol reggelikből ismert paradicsomos babra hajaz, hagymás, paprikás paradicsomszószban, serpenyőben sült fejtett bab, egy adag chilivel felébresztve, isteni. 

A Soul Food egyik legtöbbször dicsért íze a BBQ, legyen az borda, vagy csirkeszárny. Én ez utóbbival mentem, ha már könnyű vacsorára vágytam. Érzelmeim vegyesek, be kell, hogy valljam. Sajnos akármilyen pompás is volt az ízek forgataga a tányéromon, a csirkeszárny nem volt eléggé megsütve. Ez a legnagyobb gaztett, amit egy csirkeszárnnyal el lehet követni, hiszen igazán lett volna még tíz percem, és akkor aztán tényleg potyogott volna a könnyem a gyönyörűségtől. A barbecue szósz cserébe egészen mennyei volt a húson, sokkal inkább citrusos, mint füstös ízvilágú, igazi ínyencség. Próbáltam a lehető legtöbbet kideríteni e remekbe szabott szószról, de a recept bizony titkos. Ha én találtam volna ki, én se mondanám el senkinek, az biztos. A mangós mustár már csak hab volt a tortán, a ropogós édesburgonyához nagyon passzolt.

BBQ csirkeszárnyak édesburgonyával, kreol sült babbal és mangós mustárral
Ami igazán jó a Soul Foodban az, hogy a személyzet erőlködés nélkül kedves, az ember érzi, hogy szívesen látják. Az ízek finomak és játékosak, valamint jó színt hoz ez a kreol-cajuni vonal Budapest gasztronómiájába, próbáljátok ki Ti is! 

Soul Food
Ár/Érték: szuper, a kisebb adagból is nagyon jól lehet lakni
További info itt: http://www.soulfood.hu/
Cím: Budapest, Kazinczy u. 32. 

Még egy kis apróbetűs: 2016. március 21 - 27 DiningCity Országos Étterem Hét, már lehet foglalni itt:http://www.etteremhet.hu/lang/hu
Ne hagyjátok ki, mi ott leszünk! 

You Might Also Like

0 megjegyzés